tisdag 7 januari 2014

Barcelona

Ahh, vilka dagar vi haft i Barcelona! Nog för att man hade på känn att man kanske inte behövde ha dunjackan med sig men att sitta i solen på strandpromenaden o dricka kaffe i 20*värme, det var ändå lite otippat! Så skönt att möta våren nu när vintern ännu inte slagit till här. För den kommer väl? Förr eller senare.. Nåja, nu har vi sett o fått känna på våren o vet att så långt borta är den inte. För tre timmar med flyg är ändå överkomligt för att få uppleva detta. Vi landade mitt på dagen o lämpade bara av bagaget på vårt hotell innan vi gick ut på stan. Prata om Sydeuorpa..


Boquerian..marknaden med allt man kan tänka sig att äta eller inte äta för den delen. För vem vill ha komage eller fårskalle? Däremot fantastiska små stånd med grönsaker, frukt, kött, fisk, godis/choklad. En upplevelse för många sinnen. Öga, öra o näsa =) Här åt vi frukost en av dagarna
Vi bodde på Hotel Espana mitt i smeten, nära Las Ramblas, riktigt bra!

foto fr Hotel Espana

foto fr Hotel Espana
Gaudi var allt en fantasirik man, otroligt att ha fått stadens tillåtelse att utsmycka hus, parker mm. Inte riktigt vad Göteborg eller någon annan  svensk stad kan ståta med..


Inte bara till utseendet speciellt utan med en tanke på användning dessutom. Dessa pelare utgjorde inte bara stöttning till terassen ovanför utan som samlare av regnvatten ned till en vattenreservoar


Sista promenaden längst hamnen innan resan hem till det blöta, gråa Sverige igen. En kopp kaffe i solen, en stund att minnas både i kropp o i sinne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar