torsdag 19 juni 2014

Long gone..

Hoppsan vad många dagar det har gått nu då sen förra inlägget, skäms lite o skrapar med foten.. eller nä, inte skäms jag så rysligt- jag har lite annat för mig o de gångerna jag är vid datorn så är det lite mer jobbrelaterat just nu. Lite tid har också tillbringats på vår lilla lilla bakgård. Förra året som var vår första hela sommar hade vi bara två stora krukor med funkior. De fick flytta med från huset, jag kunde varken släppa dem eller krukorna. Framåt hösten delade jag växterna, köpte till några  perenner. Ratade krukorna o planterade i stora svarta frigolitkrukor. Allt för att det skulle vara lätt att flytta runt dem o ev in i källaren. Ett osedvanligt klent olivträd fick också följa med hem. 20 kr betalade jag för det. Oliven fick stå i källaren vid ett fönster o när jag lyfte ut det i våras fick jag klippa tillbaka de få, små grenar som fanns. Grannarna gjorde skojiga grimaser o pekade finger åt stackarn men si på fasen..alldeles nya, små gröna blad skjuter ut nu dag för dag. Jag är o klappar o pratar med den varje dag för att stärka självförtroendet på den lilla, klena. =) Nu inser väl även jag att det här inte blir ett lummigt olivträd med skörd att ta hand om på stört men...den tar sig, den tar sig.


Nu nalkas midsommar o jag jobbar alla dagarna över helgen. Det gör inte så mycket, det lär väl regna som vanligt. Vi har inga småbarn som skall dansas runt en stång, vi har goa vänner som fixar o trixar med mat som vi får vara med om efter jobbet. Fantastiskt så!


2 kommentarer:

 1. Hi Sweetpea!
  so nice to have you back here....and your flowers look so lovely!
  The small shabby-table is really sweet.
  So summer has arrived in your backyard...
  kram
  Smilla

  SvaraRadera
 2. You see this corner when you open the gate from the street and it looks nice. The neighbours are thrilled by so little...hehe. They are so sweet to let me "run free" with decorations ;) Kram!

  SvaraRadera