måndag 15 juli 2013

Drömma kostar ingenting..


Häromdagen läste jag om ett inlägg om Min plats på jorden inne hos Bara vara K-märkt. I min kommentar placerade jag mig så klart i Grekland, så här på ett ungefär skrev jag:

"Min plats är vid havet, i ett litet vitt hus med blå fönsterluckor. Basilika i kruka vid dörren att långsamt stryka handen över när man går o  när man kommer hem. En katt som spinner i skuggan under ett knotigt olivträd. Yoghurt med honung o valnötter i en klirrande glasskål tidigt om morgonen.. Bläckfisk på tork, på lina. Ett par väderbitna, rynkiga gubbar på bänken nära intill. Bastanta svartklädda damer med sitt handarbete i knät- o med uppsyn över den yngre generationen. Träd med lime, citron, med fikon o granatäpple längst gatan. Den torra lukten av kryddörter o sol. Havets ständiga brus. Solmogna tomater, goda oliver, nybakat bröd, långa sena middagar med familj o vänner. Jamen, jag tror att jag egentligen hör hemma i Grekland, kanske kanske en vacker dag..Till dess får vi nöja oss med en vecka eller två. Det sitter som ett skönt ludd i kroppen länge länge efteråt"

Nu senast I Pythagorio såg vi en del hus till salu men att köpa o äga ett hus i Grekland anses vara mer än lovligt krångligt o jag har hört att man oftast inte fixar att gå genom den processen själv, man behöver en agent...Nu fick jag ju lust att kolla upp de där husen lite mer även om vi inte tänker köpa något, vem vet - framtiden kanske innehåller en gigantisk vinst i form av ett par miljoner =)

2 kommentarer:

  1. Så fint ja. Grekland är underbart. Jag har bott där i sex år och det är mitt andra hem. Samos är riktigt fint det med. Hoppas dina drömmar går i uppfyllelse! Kram

    SvaraRadera
  2. ja Grekland sitter fast i mig eller kanske tvärtom...6 år i landet- vart bodde du o vad gjorde du?
    Kram

    SvaraRadera