torsdag 12 september 2013

Det här med helg mitt i veckan..

Att ha jobbat vardagar i hela mitt yrkesverksamma liv sätter sina spår. Nu befinner jag mig plötsligt i en schema-styrd verksamhet där alla dagar är varandra lika. Det innebär att jag jobbar kortare dagar (nåja, dessa är det inget överföd av..) längre dagar (9,5 tim ÄR långt o då är ändå inte rasten inräknad) Helger..det har jag inte gjort på länge, väldigt länge. Inte sedan gymnasietiden när man jobbade dygnets alla timmar så fort man kom åt. Det var mycket som skulle köpas o man fick finansiera inköpen med det man kunde tjäna ihop extra.
Nåväl..eftersom jag jobbar kommande helg så är jag följaktligen ledig mitt i veckan.. det känns väldigt skumt! Men å andra sidan- rätt charmigt! Det fick bli en rätt lång frukost framför tv´n, en promenad längs hamnen o så lite matshopping i en nyöppnat matbutik vid Rosenlund. Pst: mycket bra priser på bl a kött just nu..vi har bunkrat upp i frysen. Lite senare skall jag träffa en kompis o knalla runt lite i Haga, kanske kan man hoppas hinna med en kopp kaffe tillsammans också. Egentligen hade jag tänkt kika in på visning här i huset när den går av stapeln i kväll, så klart man är nyfiken! 4,1 stadiga miljoner är acceptpriset...Tittar man på bilderna så har det blivit väldigt väldigt fint däruppe =) Med balkong, öppen spis, egen tvättstuga, etagevåning, den där fräcka trappan mm..ja, jag skulle gärna byta även om vi tokgillar vår något mindre lägenhet..6 kommentarer:

 1. Jag tycker ibland att det är tråkigt att jobba vardagar jämt... men jag kommer ihåg när jag jobbade inom vården och gick delade turer och jobbade helg hur jobbigt det var!
  Låter i a f mysigt med långfrukost och träffa kompis, kram Suss

  SvaraRadera
 2. Det blir intressant det där med helgjobb, jag kan inte säga att jag hurrar o hoppar jämfota men på något sätt skall det väl gå o förhoppningsvis blir det inte något permanent. Överhuvudtaget skulle det vara skönt att jobba mindre men det dröjer nog..Kram tillbaks o tack för titten!

  SvaraRadera
 3. Såå fint!

  Önskar dig en fin fredag
  KRAM

  SvaraRadera
 4. Javisst är det fint..jag hann aldrig titta in igår men det är visst en visningsdag till ;)
  Go´helg till dig! KRAM

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig lägenhet, skulle jag bo i Göteborg vore det en dröm att få köpa ngt från Alvhem! Jag har alltid jobbat helger , kvällar och nätter. Men nu har kroppen sagt ifrån och nu ska jag jobba dagtid, men när man är van att vara ledig på förmiddagar och mitt i veckan är det svårt att ändra rutiner för städning och handling och div måste göra grejer. Men kroppen mås säkert bra av dagtid. Misstänker att det blir samma för dig fast tvärtom. ha en skön helg!
  Kram helena

  SvaraRadera
 6. Jag håller med dig Helena, de har verkligen känslan man vill åt i ett hem. Alla tycker säkerligen inte det men vi är rätt många som attraheras av Alvhem/ Sarah Widman o hennes team´s inredningar.
  Jag har precis bytt till detta jobbet: det skall vara lite mindre fysiskt men det vete sjutton
  Kram tillbaks!

  SvaraRadera