söndag 28 februari 2016

Tyst i matsalarna..

En kanonhelg på jobbet.. ja emellanåt så funderar man på om det finns sådana. Vi får ständigt höra att det är kort om personal o därför blir det sent med allt..Nu är det ju faktiskt så att även om vården är kort om personal så blir då inte köket fler..Borde vara logiskt men nää. Vi rusar dagen igenom för att bli färdiga i tid, för att få undan, för att underlätta, för att ge dem bra förutsättningar..Då är den där kommentaren extra sur.
I vilket fall..just denna helg har allt funkat finemang, vi rusar fortfarande..det är helt enkelt ett tufft tempo i ett kök o det är inga döda stunder inte. Jag gillar tempo o jag gillar skarpt läge =)
 Denna helg har vården hämtat i tid o nästan kommit tillbaka i tid också..otroligt vad mycket lättare allt blir

Inga bilder på gårdagens mat men då serverades det högrev i form av gryta Bourgogne, jag satte fram gelé och lite bladpersilja de kunde använda till tallrikarna o se på fanken, det gjorde de..
I dag blev det Laxpaté med kokt potatis, rkall romsås, gröna ärtor och tillsammans med en go saftig sallad.  Till dessert var det ananaspaj med gräddklick.
I båda våra matsalar var det alldeles tyst..bara klirret från besticken hördes. DÅ vet man att det var en av de där allra godaste dagarna =)


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar