måndag 19 november 2012

Adventsfeeling

Börjar leta lite recept o allmän inspiration till vårt adventsmingel..lördagen innan 1 advent har vi bjudit in våra kompisar till vår lilla lägenhet. Det var lite trixigt visade det sig med en sådan kväll, en del skulle på lillejul, andra på konsert, ett tredje par skall vakta garderoben på en innebandycup  (ja, se denna idrotten) Kvar blir i alla fall 15 talet personer o det skall bli skoj att få hem både dem som varit o kikat här o de som ännu inte hunnit titta in. Vi har bestämt oss för att göra lite chili med massor av tillbehör, pratmat som man kan pilla länge med o som man kan äta både stående o med fingrarna. Sedan blir det glögg förstås, hoppas  nu verkligen systemet har kvar 12:an..kanske bäst att kolla upp det omgående? Gulp! Det är makens uppgift men han är så godtrogen att han tror att de sparar nog ett par flaskor någonstans inne på lagret-  till just oss...det tror nog inte jag!

Bild lånad hos Forsnet
Jag har inte testat Blossa 12 ännu men det hör liksom till att prova årets glögg..det får bli en eller två sorter till. Det skall finnas en Haga med smak av lakrits o så blir det kanske någon variant med rom.
Jag gillar det mesta som hör advent o jul till, men det skall vara på mitt vis. Vinterfint, mycket blommor o grönt, mossa, frostade äpplen. Vitt, grått o grönt- så är jag nöjd.

3 kommentarer:

 1. Åhh, låter mysigt med lite festligheter i nya lägenheten! Hoppas ni får det trevligt och att ni får tag på den där glöggen! Kram

  SvaraRadera
 2. Oj oj, hoppas att det inte är för sent att införskaffa glöggen! Det blir säkert bra. Mysigt med adventsmingel, chili låter smaskens!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Glöggen är säkrad!Men den går åt kan jag säga till den som fortfarande funderar på att prova nya årgången. På "vårt" system kom den in idag o var inte många flaskor kvar nu på kvällen. Slut i morgon igen alltså..
  Nu blir det fix o trix till helgen, jag varken orkar eller hinner på vardagskvällarna. Kram x 2!

  SvaraRadera