Nåja, vår lilla släkt består av en blygsam summa människor o en del av dem har inte ännu varit här ännu. Vi hade Tommy Myllimäki´s chili med en del tillbehör som tortilla bröd, ris, sallad, riven ost o gräddfil. Så jäkla gott! Rekommenderas verkligen!!
Bild från recept.nu |
2 st gula lökar grovt hackade
4 st vitlöksklyftor skivade
1-2 st röd chili skivad med kärnor
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
1 tsk rökt paprika
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad fänkålsfrö
1 st lagerblad
2 msk tomatpuré
3 dl kalvfond
Salt
Olja till stekning
800 g högrev i tärningar
För att korta ned på beskrivningen: Tärna högreven i mindre täningar, bryn till fin färg, lägg över i gryta tillsammans med lök, kryddor o tomatpuré. Stek i ytterligare någon minut. Täck köttet med vatten o tillsätt fonden. Lägg på lock o låt puttra iväg i minst tre timmar. Smaka av, tillsätt ev. mer kryddor o salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar