söndag 30 september 2012

Långt emellan varven..

..blir det när jag kommer mig för att skriva men hellre lite än inget kanske. Nåväl, vi har avverkat en av de trevligare helgerna. Mammas 80 års kalas i fredags, hon ville inte fira hemma utan kalaset förlades i min systers fina hus vid havet. Mm, om man finge bo så! Vardagsrummet/köket är så stort att ett bord för 16 lätt går att duka, säkerligen drygt  till tjugo också- det hade definitivt inte funkat här! I vilket fall så hade vi beställt mat från Hälsö fisk. Lite för var o en fanns det, både kött o fisk, lite sallader, något paj o ett par goda såser. Mamma var jättenöjd o det kändes som hon tyckte detta var ett lagom firande. Lördag tog vi det ganska lugnt till en början, tog en promenad ned till stan genom Haga där jag fyndade på Fåfängans Antik. 12 st små silverunderlägg till små glas eller ljus. 40 kr =)
Egentligen letade vi efter underlägg till glass/koppar men jösses vad svårt det var att hitta..tydligen inte så inne just nu. Efter kanske tio butiker längst vägen så hamnade vi på Artilleriet, där hade de rea men hallå..169 kr för några underlägg med ett djurhuvud o av pressat papp..De fick ligga kvar. Norrgavel hade inga, inte heller Granit etller någon av alla de andra små butikerna. Jo tjocka fyrkantiga o med lite fantasi så begriper man att frampå kvällen är det lätt att sätta ned fina glaset med vin lite halvslarvigt o vips har man vinet  på bord o matta istället.
Till sist hittade vi ett gäng vita o rosa inne på Lagerhaus, de fick duga. På hemvägen blev det matshopping o så hem för att förbereda kvällen. Vi hade kompisar på middag på kvällen, jag gjorde en klassiker från 70 talet. Kreolskans gryta med fläskfilé o starka korvar. Det blev en lite uppdaterad variant med en skvätt konjak o tillskott av andra kryddor. Små skålar med syltlök, smågurkor, fetaost, färska örtkryddor o maffiga oliver stod på bordet för var o en att piffa till just sin tallrik. Goda, goda kanel o hasselnötsfyllda äpplen bakade i ugnen till efterrätt..Just nu är äpplena fantastiska.. de svenska förstås!

En tävling om ett presentkort på Sofias Hus passar bra såhär på söndagsmorgonen..
I nätbutiken finns mycket fint, frågan är VAD man skulle välja?


Nej..nu kaffe, sedan röj av kök efter gårdagen..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar