lördag 1 september 2012

Sneakpeak på Malmö

Det får bli ett bildlöst litet pytteinlägg. Bökigt att lägga in bilder o anant när man är på resande fot. Här i Malmö ägnar vi oss åt att strosa runt i de delar vi inte varit i så mycket. Vi bor i Caroli, en av staden äldsta områden, tyvärr så "sanerades" stadsdelen på 60 talet, precis som på andra håll...host host o mycket av det gamla revs. Nya fula komplex växde fram o blandades med det gamla som fanns kvar. Nu skall man ju inte skönmåla allt som är gammalt, säkert var mycket illa däran men det där totala utrensningen man gjort i våra städer är rent deprimerande.
Dagen idag har vi alltså travat gata upp o gata ned. Tittat in i roliga, udda, spännande passager o gränder, fikat o ätit när andan fallit på. Möjligen tänkte vi oss att ta oss över för att äta middag på favoritrestaurangen i Köpenhamn men 105 kr/person, enkel väg? Nej, de pengarna skall vi spendera på något skojigare. Köpenhamn får det bli en annan dag istället. Malmö lider inte direkt någon brist på skojiga matställen heller så det bli bra att ge oss ut igen om en stund för att äta gott.

4 kommentarer:

 1. Åhh, mysigt med Malmö. Har min mamma därnere en bit utanför Malmö så den staden är ganska välbesökt av mig. Ha det så trevligt! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja Malmö är mysigt o lite touch på kontinenten ;)

   Radera
 2. Åh, vad härligt det låter! Älskar små weekendresor. Man behöver ju inte åka långt heller, för att få lite nya intryck.
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. mmm för weekendresor, intensivbehandling för ev nalkande höstdepp. Kram till er två!

  SvaraRadera