lördag 14 juli 2012

Födelsedagskväll, den som spar- han har!

Åh, en sådan fin kväll vi hade igår! Orsaken: Maken fyllde jämnt i våras men ville inte fira det något nämnvärt. Vi reste till Thailand o var där i lite drygt 4 veckor. Kompisar till oss med egen jubilar var också i landet samtidigt o vi bestämde oss för att tillbringa båda födelsedagarna tillsammans. Vi möttes på lilla paradisön Koh Ngai där livet mest gick ut på att ta det lugnt, njuta, äta o dricka gott. Var vi inte på öns evighetslånga strand så tog vi longtail båt till andra öar runt omkring. Makens present där bestod i en sådan utflykt o en extra god middag på kvällen med specialbakad chokladtårta inrodd från annat hotell längre bort i viken =)


Vår kompisfamilj lämnade ön några dagar före oss o åkte uppåt Krabikusten till AoNang, där vi skulle mötas igen till nästa födelsedag. Vi följde efter o återigen blev det firande med spabesök, utflykt o glasstårta med champagne innan kvällens specialmiddag.
Att få vara iväg så här lång tid är fantastiskt o så klart inte något som man kan göra varje år. Vi hade sparat båda dagar o pengar för att kunna göra denna resa. Det är så klart den resan som vi kommer att minnas o längta tillbaks till länge länge..

Maken fick när han kom hem ett presentkort från syster med man om en resturangkväll o visst är det perfekt att ha lite gotteri kvar så här nästan ett halvår senare.
Igår var den kvällen, vi tog en buss ut till vackra Marstrand, på vägen hoppade syster med man på o väl ute tog vi färjan över till ön. Det är något alldeles särskilt med Marstrand, här har jag velat bo sedan jag var barn. De smala gränderna med alla fina trähus, snirklig snickarglädje på glasverandor. Kullerstengator, en aning om hur livet levdes förr, både på gott o ont. Närheten till vattnet, de karga klipporna o de übervackra solnedgångarna. Just en sådan fick vi faktiskt uppleva igår.

Vi var o åt på Lasse- Majas krog, mysig restaurang alldeles nere vid kajkanten. Vi fick bord i deras överbyggda utegård, perfekt när vädret inte riktigt går att lite på. Jag o syrran åt marulk, hennes sambo pizzan Vågrätt(doftade såå gott) o födelsedagsbarnet kyckling thai. En salig röra alltså men trevligt hade vi, gott vin drack vi o fort gick tiden. Efter maten tog vi en promenad längst kajen bort till Såsen (Socitetshuset) o där runt hörnet väntade den mest fantastiska solnedgången.Trots regn o kyla: Sverige är Fantasktiskt!
3 kommentarer:

 1. Wow! Både resan och middagen :) Älskar också Marstrand och har en speciell klippa där som jag brukar bada ifrån :) Lät som en underbar Thailandresa. Har aldrig varit där men det verkar fantastiskt. Kram

  SvaraRadera
 2. Ja Marstrand är en väldigt speciell plats o vi var enl. mina föräldrar nära att flytta dit när vi var barn..gissa om de har fått äta upp det ;)
  Thailand var fantastiskt, vi var där för första gången o åker gärna tillbaka..Men, man skall ha mycket tid på sig så man hinner både att se sig runt o att få koppla av totalt.

  SvaraRadera
 3. Åhh, så vackert! Jag säger detsamma: Sverige är fantastiskt och det är nog så att jag uppskattar det mer och mer. Under yngre år reste jag bara härifrån, och även om jag fortfarande gör det så stannar jag också. För det är så vackert.

  Och grattis i efterskott till maken då. Kram

  SvaraRadera