måndag 3 mars 2014

The Barn

 
I går var vi ute för att fira far i huset. Vi har slopat födelsedagspresenter mer eller mindre o kör på ett trevligt restaurangbesök istället tillsammans med barnen. Så mysigt! I går var det alltså mannen/pappans tur. Han fick inte välja restaurang, det gjorde mamman =). Sonen bokade o berättade att han läst i Metros recension att The Barn är ett riktigt "hipsterställe".. haha, det passar ju oss, eller?! Nåja, hipster eller inte. Vi hoppades att vi inte skulle sticka ut alltför mycket =)

Ett något trevande mottagande kanske, - inte det där översvallande Välkomna! O så en bokning som kommit bort är väl inte det man önskar sig när man stiger in för att äta men det glömdes bort rätt fort. Supertrevlig kille serverade när vi ändå fick plats. Vilket jobb de har lagt ned på lokalen, på känslan.. man skulle vilja smita in när det inte finns folk i vägen så man kan titta på allt..brädorna i taket, kristallkronan, övriga lampor, möbler som barstolarnas traktorfeeling, trätak, tegel, utedasset, detaljer som mjölkflaskor, kranar, menyn..
Den där trappan är snygg men verkar vara livsfarlig, redan på tiden som Lokal huserade här drullade folk nedför den. (Inte för att det är något fel på den, snarare på de skor folk/tjejer har på sig o kanske sättet de går nedför trappor)

Nu går man ju inte på ställen som serverar mat enbart för att BARA titta sig omkring..fast mamman nördar in sig på ställen där man faktiskt har gått all in.. Nej mat skulle det ju bli- väntetiden var rätt lång men å andra sidan- är det fullt så är det snärjigt i köket o hellre nystekt än uppvärmt. Vårt misstag var att vi inte tog chipsen som dottern testat innan, före maten utan till. Hade vi gjort det så hade vi haft något att plocka med. En god drink skulle man ju också testat, lätt att vara efterklok men det kan ju bli bättring nästa gång. Nu blev det mysigt familjeprat som fick tiden att gå, bra så..

Hur var de där burgarna då? Jamen, alldeles fantastiska..Medium till tre i familjen o medium rare till mamman, det var inga bekymmer alls för köket. Det skall det ju inte vara heller men alldeles för ofta får man frågan om hur köttet skall vara stekt o in kommer medium oavsett vad man säger. Två Prästen, en utan o en med karamelliserad lök o lagrad prästost. En Pigan med picklad gurka mm o majjo o en Grisen med bacon mm , alla fyra var mer än nöjda! Som sideorders hamnade knastriga chips, pommes med olika diper som chili, vitlök, majjo, coleslaw. Allt var såå gott o faktiskt, i särklass, den godaste hamburgermåltid vi någonsin ätit ute. Det är bara att hoppas att The Barn får vara kvar ett tag, gärna länge o att de kan hålla den nivån de ligger på i dag.

Efterrätt..hehe mamman måste..fast hon inte orkade, testa pecannötpaj. Nu fick jag hjälp med att äta den av de där som "nöjde" sig med kaffe =) Japp, perfektion i en pajbit höhö..

Nu blev detta ett enda lång orerande om en o samma restaurang..men ähh, det var verkligen så bra att The barn förtjänar det. Klart vi kommer gå hit igen, varför skulle Göteborgs hipster få behålla detta vattenhål för sig själva? Näpp..så blir det ju inte

Alla bilder är från The Barn itself..hoppas det inte gör något ;)

4 kommentarer:

 1. Vilket ställe. Vilken snygg inredning :) Suck den vackra kristallkronan. Maten vill jag också äta mumms. Fanns det utedass??:)
  kram Stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du hade gillat det här stället det är jag säker på Stina! O Axel...Vad annars!?

   Radera
 2. Hej,
  it looks really nice and cosy there! and of course it is lovely to have the family together. Lot of calories.....LOL
  kram
  Smilla alias Conny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh no Smilla, no calories, well almost none ;) Cosy place, maybe a visit here when you come to visit..

   Radera