fredag 6 juli 2012

Semesternjut

o rödtjut? Nu får vi dra upp mungiporna med lite god mat i stället för att tjura för regnet, vad är det värsta som kan hända liksom? Jo man blir blöt ;) o får åka spårvagn hem...Förlåt Odd me- kunde inte låta bli =)
Kvällens middag får bli oxfilé tillsammans med en fräsch o god färskpotatissallad, ett gammalt recept ur kära AoM. I stället för exakta mängder så kör på känn, det blir bra o lite roligare än att följa ett recept slaviskt. Förutom kokt färskpotatis så använde jag rödlök, sockerärtor, färsk spenat, färsk basilika, fetaost, orange paprika, lite stekt halloumi, knaperstekt bacon o kapris. Helt enkelt det man gillar.. Dela i bitar o blanda i stor skål. Vispa ihop en dressing av lika delar olivolja och druvkärnolja med lite vinäger (räkna trippelmängd olja i förhållande till vinägern, jag gillar vit balsamvinäger) fransk senap salt, nymald svartpeppar o  lite grädde. Sväng ihop alltihop o låt stå för att gotta till sig.
Nog borde jag tagit en bild men det hann bli alltför mörkt...
I glasen blir det ett gott rött vin. Jag slänger lite lystna blickar på en flaska Mas La Plana som maken fått men efter en koll på systemets prislista..370 kr. Ooops- kanske får bli något ur förrådslagret i stället i kväll. Dyrvinet kan vi ju skåla oss själva välkomna in i lägenheten med, om några veckor.

2 kommentarer:

  1. Haha... Så sant, så sant :)) Vilken middag! Det lät kanongott! Idag blir det kalas hos min syster med massa god mat :) Kram och ha en fin semester!

    SvaraRadera
  2. Åh jädrar, vad gott det låter! Det ska jag testa när vi kommer hem! Nu blir det hotellfrukost och sen kanske en liten tur på havet för att titta på valar. Kram!

    SvaraRadera