söndag 17 juni 2012

Landet i mitt hjärta

Nog älskar jag Sverige med hull o hår men när det kommer till semestertider dras min längtan till..Grekland. Ingen större överraskning kanske, massor av svenskar har haft o har fortfarande varma känslor för just Grekland. Därför tycker i alla fall jag att dagens val är värt att följa från o till. Nu skall jag inte ta ställning för något annat än att jag inte välkomnar nazitiska partier i varken mitt egna land eller i mitt semesterland.  Det är otäckt att se att den flanken rycker fram runt om. Det är också lätt gjort att blint tro på allt vad tidningarna skriver, jag vet. Men- jag har grekiska vänner som oberoende av varandra berättar sin historia o de är väl så viktig att lyssna på.
Till middag blir det därför en suck för Greklands skull o en grekisk pytt på det.


2 kommentarer:

 1. Jag älskar också Grekland! Har varit där ofta och varje sommar de senaste våren. Har även en x-svåger som är grek och min syster och hans barn är ju då halvgreker :) Så Grekland ligger mig varmt om hjärtat. Avskyr de invandrarfientliga influenser som poppar upp överallt. Får hoppas att folk är kloka och inte röstar fram dem än mer.

  Och så vill jag önska dig lycka till med flytten :) Jag bor i de fula plåtschabraken men vi har väldigt lummiga och fina gårdar. Mysigt folk som bor här med. Trivs verkligen. Hoppas du kommer göra det med! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som att välja mellan pest o kolera, framtiden får visa vad som var rätt- jag hoppas att de inte förlorar sin så viktiga turistnäring. De behöver alla inkomster de kan få.

   Tack snälla för ditt välkomnande! Gatorna runt området är ju trevliga o jag skall allt utforska dem å det snaraste =) Kram tillbaks!

   Radera