fredag 1 juni 2012

Fulvackert?

Fjärilar o insekter är vackra djur men liiite läskiga samtidigt. Jag var tvungen att kommentera på
Coconut´s blogg om just den där skräckblandade förtjusningen. Det går inte ens att förklara, jag är inte rädd för insekter egentligen o skriker inte för minsta spindel men när man tittar närmare på en del av de där vackra så tittar de liksom tillbaka. Ibland med andra delar än just "ansiktet". Alltså jag förstår ju att det skall vara skrämmande för andra djur som vill äta upp dem o även om jag inte vill äta dem så funkar det även på mig. Kanske är jag en fågel ändå =) ?

Liljeberg/Större ängstrollsslända
Liljeberg/Blåvinge

Båda dessa o många fler av deras kompisar finns hos Prints.se
Fjärilarna o insekter har ju hängt med ett tag nu men visst är de vackra ännu, jag skulle faktiskt kunna tänka mig ovanstående tavlor i sovrummet kanske..
Annars har jag planer på att låta trycka upp lite gamla foton som jag har. Svartvita foton på min lilla stad. Jag har en hel del foto på mormor också, så vackra ateljefoton. Tyvärr finns det inga på min morfar.


3 kommentarer:

 1. Haha, vad lustigt att du tar upp det där med tavlorna. För just såna har jag, fast ett annat märke. De syns på bilden där jag visar upp min blogghörna :)
  Men jag är inte heller så förtjust i fjärilar, åtminstone var jag inte det förut. Tycker kroppen kan vara läskig, samtidigt som vingarna är vackra. Men just de här fjärilarna fick jag liksom en personlig relation till, särskilt den skeva Oliver (ja, barnen döpte dem) och sällskapliga Charlie. Att se dem på SÅ nära håll var så häftigt. De har päls! Och var ganska söta faktiskt. Och de är imponerande små varelser, riktigt långt kan de flyga (från sydeuropa och hit!)
  Men andra insekter ger jag inte mycket för, de är läskiga. Fina på håll i vissa fall (trollsländor) och nyckelpigor är söta så länge de inte flyger.
  Och spindlar är vidriga små rackare, oberäkneliga. Och varför ska de ha åtta ben? Jag förstår't inte!

  SvaraRadera
 2. ö8 ben, kanske får att de skall springa ikapp?Precis vad ajg tycker om sommarfåglar..läskig kropp, vackra vingar..det fanns faktiskt en bild på just Tistelfjäril på print.se Konstigt att man tycker bäst om de där udda..skeva Oliver haha. Sällskapliga Charlie..klart barnen skulle döpa dem =) Bra idé att fixa o ha i klassrummet, måste tipsa syrran som har samma yrke som du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gör det! Man hittar dem på hos.se Hands on science heter företaget :)

   Radera