torsdag 7 juni 2012

Snabbtur genom 3 Skånestäder

Vi planerar en liten utflykt till helgen..det blir en natt vardera i Helsingborg, Malmö o Simrishamn..Mat,dryck o säkert lite besök i en eller två butiker planeras , i vart fall av Maja..
För att börja baklänges så kommer vi att bo på Apotekarns Trädgård´s Bed& Breakfast. Här finns mycket fint att titta o känna på..Porslin från Marocko, fina växter o mumsig mat. Simrishamn en liten mysig stad att promenera runt i också.

Fr Apotekarns Trädgård

Fr butiken Apotekarns Trädgård

Malmö- ja där kommer vi att spendera söndagen, inte så bra kanske just för att söndag ändå är söndag..risken finns ju att staden håller stängt men...jag håller tummen för att sommar Malmö gillar turister även på söndagarna =) Vi bor på Mäster Johan, det har vi aldrig gjort förut så det blir en ny bekantskap. Varför det blev just det hotellet var helt enkelt för att där fanns plats. Lilla Torg, där hamnar väl alla som skall ut o äta en kväll i Malmö för eller senare? O visst finns här många restauranger men ge mig gärna tips på andra ställen!

Del av Lilla Torg/Malmö

Mäster Johan/Malmö
O så då Helsinborg, dit vi kommer på lördagen. Här bor vi på Mollberg o knatar kring på de små gatorna runt Kärnan. Det blir inte så långt uppehåll på varje ställe men vi kände att eftersom vi flyttar  ut ur huset o in i lägenheten så riskerar vår semester att enbart bestå av flyttkartonger o tråkig städning, varför inte kasta oss ut på en lillsemester redan innan snurren drar i gång?

Bilden är lånad från Partnergruppen Helsingborg


1 kommentar:

  1. Nu vet ju jag väldigt lite om Skåne, så några tips kan jag inte komma med. Men jag kan önska er en trevlig resa! Låter som en helmysig liten minisemester!

    SvaraRadera