lördag 23 juni 2012

Längtar

Hit längtar jag, till varma dagar i långsamt tempo, underbara bad i ett klart, salt vatten. Till att plocka med goda sallader, oliver o fetaost till lunch. Till att sitta länge i hamnen o äta middag på kvällarna. Titta på folk, lyssna på sorlet. Till utflykter runt ön för att leta fina stenar, äta nyfångad fisk. Prata på svenska med en gammal fiskare-farbror som bara pratar grekiska..Jag längtar till Samos men ön får vänta. Jag tröstar mig med att köpa oliver i saluhallen, göra grekiska middagar själv, med att titta på göteborgare i stället (de springer mer). Med att göra utflykter här kring vårt hem i stället. Men...längtar gör jag likväl...

Kväll i Pythagorio

På restaurang Elia 

Lunchsallad, det här kan jag faktiskt äta varje dag..


 Samos, en av våra grekiska  favoritöar

3 kommentarer:

 1. mmmmmmm,,,,,,,man vill allt ha lite värme nu :)
  Hoppas Din Midsomar e bra
  å missa nu inte

  M
  I
  D
  S
  U
  M
  M
  E
  R

  P
  A
  R
  T
  Y

  de e kul att vara med :)
  VÄLKOMMEN
  Håkan

  SvaraRadera
 2. Åh det ser mysigt ut! Har aldrig varit på Samos. Är också nästan outhärdligt sugen på att åka till Grekland just nu.. Men i år blir det nog inget.. Kram och hoppas du hade en fin Midsommar!

  SvaraRadera
 3. Men- jag blir så ..... trött, jag skrev om problemet häromdagen o inget har blivit bättre, jag har enorma problem att svara på kommentarer o det är ju inget hellre jag vill! Försök no 10 (minst)
  Håkan: Tack för din kommentar o likaså för att jag därmed fick tillfälle att kika in hos dig. Vilken fantastisk blogg du har, dit återvänder jag gärna!
  Odd me: Mmm för Samos, åker du dit någon gång så skall du få tips om vad, vart o hur, det lovar jag. Det blir nog ingen resa för oss heller i sommar men jag hoppas fortfarande på hösten. Jag får hålla tummen för att de är snälla på jobbet ;) Kram tillbaks o jag ser på dina bilder att du hade en fin afton- vi njöt av god mat o dryck ute hos min syster, vid havet.

  SvaraRadera